Ridekurs

  

NESTE KURS PÅ RIDESKOLEN STARTER UKE 34 :)

Pga. koronaviruset må vi fremdeles forholde oss til Folkehelse Instituttet sine retningslinjer, se nederste del av siden: https://www.fhi.no/nettpub/coronavirus/rad-og-informasjon-til-andre-sektorer-og-yrkesgrupper/anbefalinger-ved--store-arrangementer-knyttet-til-koronasmitte-i-norge/?term=&h=1 .

For å forhindre ev. smitte, vil vi gjøre følgende:

  1. Alle, også de dere bor sammen med, MÅ være friske når de kommer, og ikke ha noen i huset som har karantene pga korona.

  2. Alle må komme med rene klær og utstyr.

  3. De elevene som trenger hjelper, SKAL ha med egen forelder eller annen person som er i stand til å hjelpe med stell, påsaling og å gå ved siden av når de rir. Vi instruerer de som ikke vet hvordan de skal hjelpe.

  4. Kun 1 forelder/hjelper i stallen og ridehuset pr. elev.

  5. Strigler og utstyr vil ligge klart utenfor boksen til hver hest, og legges der etter bruk slik at vi kan desinfisere mellom hvert kurs.

  6. Vi må være raskere med stelle tiden, slik at vi rekker å desinfisere mellom hvert kurs. Derfor får dere nå 20 minutt til å stelle og sale på, 5 minutt til å leie ut og sette dere opp, så rir dere 45 min (starter og slutter ved stallen), og så 10 minutt til å sale av og vaske hender før dere må gå ut så vi får desinfisere før neste kurs starter. Timene skal nå altså vare i 80 minutt i stedet for 90.

Vi må dessverre gå bort ifra tilbudet vi har hatt om å få ta igjen timene når dere er syke. Dette beklager vi, og ber om forståelse for det.

Kursene går over 10 økter, og følger skoledagene (dvs. ingen rideskole i skoleferien).

Falabellagruppen får 30 min til stell og kos, og 30 min til riding pr. økt.
Alle de andre gruppene får ca 45 min til stell, kos og ev. teori, og 45 min til riding pr. økt.

Det vil være 8 deltakere per kurs unntatt voksengruppene og fallabellagruppenene (maks 6/4 delt.).

Vi mener det er viktig å lære seg å behandle hesten/ponnien riktig for å få en så trygg ridetime som mulig. Derfor tilbyr vi tid til at alle deltagerne skal få lære å strigle, renske hover, sjekke at hesten/ponnien er frisk, ta på sal og hodelag, og lære å håndtere hesten/ponnien ut fra dens innstinkt.

Vi varierer ridningen med sprang, dressur, tur, gymkhana, horsemanship, voltige, longering og mye mer.

Kursets tider:
Mandager:
kl. 16.30 - Rekrutterings gruppen I, nybegynnere og øvede 6 - 13 år. 

kl. 18.00 - Ponnigruppen I, lett øvede 9 - 13 år.

kl. 19.3o - Voksen gruppe, nybegynnere - godt øvede. 16 år - 100 ? 

 

Tirsdager:
kl. 16.30 - Rekrutterings gruppe III, nybegynnere og øvede 

kl. 18.00 - Sportsponnigruppen I, øvede og litt viderekommende, 10 - 15 år.              
kl. 19.30 - Stevnegruppen II, viderekommende 13 - 18 år. 

 

Onsdager:
Kl. 10.00 - Voksen gruppe, nybegynnere - godt øvede. Fungerer som et "klippekort", så er supert for de som jobber turnus ;) Maks 6 deltagere. 
kl. 16.30 - Rekrutterings gruppen II, nybegynnere og lett øvede 7 - 14 år.    
kl. 18.00 - Mixgruppen, lett øvede og øvede, 10 - 15 år             

kl. 18.3o - Stevnegruppen I, viderekommende 14 - 18 år. 

 

Torsdager:
kl. 16.30 - Rekrutterings gruppen IV, nybegynnere og lett øvede
kl. 18.00 - Sportsponnigruppen II, litt øvede og litt viderekommende  10 - 14 år. 

kl. 19.3o - Stevnegruppen III, viderekommende 13 - 16 år. 

 

Fredager: 

kl. 10.00 - Voksen gruppe, nybegynnere - godt øvede. Fungerer som et "klippekort", så er supert for de som jobber turnus ;) Maks 6 deltagere.

Lørdager:

kl. 11.00 - Falabellagruppen (2 - 5 år), fungerer som et kurs med "klippekort". Dvs om du skal reise bort, i bursdag o.l. så du ikke kan delta på timen, forskyves kurset for deg slik at du ikke går glipp av timene du har betalt for. Deltagerne får også delta på rideskolens stevner og show.

Kl. 13.30 - rekrutterings gruppe. Pga stor pågang på våre ridekurs, har vi startet opp et ekstra kurs lørdagene. Her er det maks 6 deltagere på hver time, og kurset er lagt opp som et klippekort. Pris kr. 3000,- for 10 ganger. Deltagerne får også delta på rideskolens stevner og show.

 

Kl. 9.30, 15.00 og 16.30 er det mulighet for å ta ridetimer. Send sms for å bestille i god tid før!

 

Søndager er det stengt!

Vil du være med på en lærerik rideskole? Ta kontakt! Setter deg på venteliste om kursene er fulle :) Nye kurs starter opp i uke 34, og varer til og med uke 44 i 2021. Det er ikke rideskole i uke 40 pga høstferien, da har vi rideleir.